sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Suklaa-Baileys juustokakku



Olin kevätreissulla Lontoossa viikko ennen pääsiäistä. Sunnuntaina 13. päivä lähdimme aamupalan jälkeen hotellilta suunnistamaan kohti Islingtonia, koska Lontoossa juostiin maraton emmekä halunneet ihmisjoukkojen keskelle. Syynä tuohon suuntaan oli Business Design Centressä järjestetyt suklaafestivaalit, The Chocolate Festival. Semmoisia emme matkakumppanini kanssa olleet kokeneet, joten täytyihän sinne mennä tutkimaan minkälaisia käsintehtyjä suklaita tuolla suklaaholistien luvatussa maassa on tarjolla. 

Heti sisääntulon jälkeen meitä odotti seuraava esillepano ja hieman myöhemmin saimme maistiaiset tuosta juomasta. Mitä sen väliä, että kello oli vasta vähän yli aamukymmenen. En ole alkuperäisen Baileys-liköörin ystävä, mutta päätin kuitenkin maistaa tarjottua juomaa. Hyvä niin, koska siitä tuli heti ajatus tehdä juustokakku. Poistuessamme näyttelyalueelta tuon samaisen simpukan vieressä oli edustaja, joka tiedusteli mitä olin likööristä pitänyt ja vastatessani hänelle suunnittelevani juustokakun tekoa, sain häneltä minipullon tätä Baileys Chocolat Luxea. Lentokentältä ostin sitten pullon matkaan, jottei kokeilu jää yhteen kakkuun. En tiedä onko tätä Baileysin makuvaihtoehtoa vielä saatavilla täältä kotimaasta, joten sen sijasta voi toki käyttää jotain muuta suklaalikööriäkin.

Kehittelin reseptin ja tein tämän testikakun 20 cm irtoreunavuokaan. Annoksesta tuli juuri sopiva kotitarvekakku pääsiäiseksi. 

pohja:
120 g suklaatäytekeksejä 
50 g voita

täyte:
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
4 liivatelehteä
25 g suklaata rouhittuna
50 cl Baileys Chocolat Luxe -likööriä
25 g tomusokeria

Murskaa suklaatäytekeksit. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Laita leivinpaperipala irtoreunavuoan pohjalle (ja reunoille). Tasoita keksimuruseos tasaiseksi vuoan pohjalle. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoista se tomusokerin ja suklaarouheen kera kermavaahtoon. Kuumenna likööri kattilassa tai mikrossa, lisää liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytteen joukkoon samalla vatkaten. Jätä hyytymään noin neljäksi tunniksi. 

Irrota vuoka ja koristele kakku suklaakoristein niin halutessasi. Minä jätin koristelematta. Tämä oli juuri niin maukasta kuin ajattelinkin. Pieni pala täyttää suklaan ja makean nälän. Teenpä toisenkin kerran.





2 kommenttia:

  1. Oikein käy kateeksi tuo Lontoon -reissu. Kaikkea ihanaa. Kakku näyttää todella herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Siellä oli ihana kevät. Onneksi pääsiäinen oli täälläkin lämmin :)

      Poista