maanantai 20. lokakuuta 2014

Tonnikalakolmiot






Meidän Leidi täytti tänään 18 kk, enkä ole pitkään aikaan leiponut koirankeksejä. Flunssainen olo ja kalsean kostea sää ei houkutellut ulos, siispä leipomaan.

1 prk tonnikalahiutaleita vedessä
4 rkl oliiviöljyä
1 muna
250 g maissijauhoja
150 g kaurahiutaleita
50 g vehnäjauhoja
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua oreganoa

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Valuta tonnikala ja tyhjennä purkki kulhoon. Mittaa joukkoon öljy ja lisää muna. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Tarvitset vettä 1 - 1,5 dl saadaksesi aikaiseksi taikinapallon. 

Painele taikina leivinpaperin päälle ja kauli noin sentin paksuiseksi. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä kolmioiksi. Paista 25 minuuttia ja anna kuivua jälkilämmössä tunti.  Säilytä peltirasiassa. Säilyvät noin kaksi viikkoa. Voi jakaa kaverikoirillekin!

Hyvin rouskui ja hyvältä maistui, tykkäsi Leidi :)

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Inkivääri-suklaacookiet


Selasin perjantain kauppareissulla tuoreitan Country Living -lehteä ja löysin sieltä useita inkivääriä sisältäviä reseptejä. Mukaanhan tuo lehti oli napattava, onhan siitä muutakin iloa kuin reseptit.

Hillottua inkivääriä ei kaupoista helposti löydy, muttei se haittaa. Sen voi keittää itse, saman verran tuoretta inkivääriä ja sokeria kattilaan. Joukkoon tilkka vettä ja annetaan kiehua 1-2 tuntia, riippuen inkivääripalojen koosta.

125 g voita
55 g sokeria
85 g vaaleaa muscovado-sokeria (käytin intiaanisokeria)
1 muna
1 tl vaniljauutetta 
125 g vehnäjauhoja
1,5 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl ruokasoodaa
3 pallukkaa hillottua inkivääriä
100 g tummaa suklaata 

Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Rouhi suklaa ja hakkaa hillottu inkivääri pieniksi paloiksi. Paperoi uunipellit.

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna ja vaniljauute, vatkaa joukkoon. Yhdistä jauhoihin ruokasooda ja jauhettu inkivääri. Lisää kuivat aineet ja rouhittu suklaa sekä pilkottu inkivääri joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Ota lusikalla nokareita, aseta ne pellille väljästi. Ne leviävät melkoisesti. Paista 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti paperin päällä, nosta sitten ritilälle. Säilytä peltirasiassa. Säilyvät reilun viikon, ellei niitä tule syödyksi. 

Tein tupla-annoksen, koska on muutakin kuin kotitarvetta. Ihanan makuisia, kuten saattoi arvata. Ainakin tällainen inkiväärin ystävä tykkää. 

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Banaanikeikaus


Uusi virstanpylväs blogissa ylitetty alkuviikosta. Viikolla tuli  Maku-lehti ja sieltä löysin kakkureseptin. Banaaneja löytyi kotoa yli tarpeen, joten tätä siis kokeilemaan. Pistaasipähkinät korvasin pekaanipähkinöillä, niitäkin kun löytyi. Tein kakun 22 x 22 sentin vuokaan. 

200 g voita
180 g sokeria
2 munaa
120 g vehnäjauhoja
20 g kaakaojauhetta
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3-4 banaania
kourallinen pekaanipähkinöitä
50 g voita
½ - 1 dl vaaleaa siirappia

Esilämmitä uuni 175 asteeseen.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, välillä vatkaten. Mittaa kuivat aineet ja sekoita keskenään. Lisää vaahdon joukkoon, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. 

Leikkaa voi ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Valuta siirappi vuokaan. Asettele banaanit leikkuupinta alaspäin vuoan pohjalle ja ripottele päälle puolet rouhituista pähkinöistä päälle. Levitä taikina vuokaan. Paista noin 45 minuuttia. 

Anna jäähtyä 10-15 minuuttia vuoassa ja kumoa sitten kakku tarjoilualustalle. Ripottele päälle pähkinärouhe. Anna jäähtyä. Tarjoile.

Kakku oli tuhti. Minun makuuni hieman liian makea, vaikka laitoin siirappia vain ½ dl.