maanantai 29. huhtikuuta 2013

Kanelikranssi






Näin ohjeen tällaisesta, hiukan erilaisesta kanelikranssista Virtuaalimarttojen FB-sivulla viikonvaihteessa. Tänään oli päästävä jo kokeilemaan miten tuollainen kranssi onnistuisi. Kuvien takaa löytyi englanninkielinen ohje taikinaan, mutta en käyttänyt sitä vaan pullataikinaa. Tein hyvän puolen litran pullataikinan ja sain siitä kaksi kranssia, jotka mahtuivat paistumaan samalla pellilla 60-senttisessä uunissa.



Pullataikina:
5 dl maitoa (käytin rasvatonta)
2 pss kuivahiivaa tai 1 pala tuoretta (käytin kuivahiivaa, koska sitä on aina kaapissa)
1 pss kardemummaa
vajaa 1 tl suolaa
1 muna
1,5 dl sokeria
12-14 dl vehnäjauhoja
150 g voita

Väliin:
50 g voita
kanelia ja sokeria

Voiteluun: 1 muna

Jos käytät kuivahiivaa kuten minä, lämmitä maito kuumemmaksi kuin tuorehiivaa käytettäessä. Lisää joukkoon hiiva, sokeri, kardemumma, suola ja jauhot. Älä lisää jauhoja enempää kuin on tarpeen.  Alusta taikina ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Laita taikina lämpimään paikkaan nousemaan siksi, kunnes tilavuus on kaksinkertaistunut.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ohueksi. Sulata väliin tuleva voi ja levitä se siveltimellä. Ripottele päälle kanelia ja sokeria. Rullaa. Leikkaa rulla kahtia terävällä veitsellä. 






Kierrä taikinapuoliskot toistensa ympäri niin, että leikkuupinta jää mahdollisimman hyvin näkyville.




Siirrä rulla uunipellille leivinpaperin päälle ja muodosta siitä kranssi. Anna kohota. Voitele munalla ja ripottele halutessasi kidesokeria päälle.






Paista kranssit 180-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä ja nauti!


Kuten kuvasta näkyy, ensimmäisestä ei tullut yhtä kaunista kuin toisesta. Mutta hyvää on!

3 kommenttia:

  1. Hienoja kransseja! :)

    VastaaPoista
  2. Teen yleensä kosvapuusteja kun leivon, mutta nyt sitten tein tuollaisen kranssin. Hyvää tuli, laitoin kanelin ja sokerin sekaan vielä kookoshiutaleita siitä tulee niin suunmukaista, nam.

    VastaaPoista