Näin ohjeen tällaisesta, hiukan erilaisesta kanelikranssista Virtuaalimarttojen FB-sivulla viikonvaihteessa. Tänään oli päästävä jo kokeilemaan miten tuollainen kranssi onnistuisi. Kuvien takaa löytyi englanninkielinen ohje taikinaan, mutta en käyttänyt sitä vaan pullataikinaa. Tein hyvän puolen litran pullataikinan ja sain siitä kaksi kranssia, jotka mahtuivat paistumaan samalla pellilla 60-senttisessä uunissa.
Pullataikina:
5 dl maitoa (käytin rasvatonta)
2 pss kuivahiivaa tai 1 pala tuoretta (käytin kuivahiivaa, koska sitä on aina kaapissa)
1 pss kardemummaa
vajaa 1 tl suolaa
1 muna
1,5 dl sokeria
12-14 dl vehnäjauhoja
150 g voita
Väliin:
50 g voita
kanelia ja sokeria
Voiteluun: 1 muna
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ohueksi. Sulata väliin tuleva voi ja levitä se siveltimellä. Ripottele päälle kanelia ja sokeria. Rullaa. Leikkaa rulla kahtia terävällä veitsellä.
Kierrä taikinapuoliskot toistensa ympäri niin, että leikkuupinta jää mahdollisimman hyvin näkyville.
Paista kranssit 180-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä ja nauti!
Kuten kuvasta näkyy, ensimmäisestä ei tullut yhtä kaunista kuin toisesta. Mutta hyvää on!
Hienoja kransseja! :)
VastaaPoistaKiitos!
PoistaTeen yleensä kosvapuusteja kun leivon, mutta nyt sitten tein tuollaisen kranssin. Hyvää tuli, laitoin kanelin ja sokerin sekaan vielä kookoshiutaleita siitä tulee niin suunmukaista, nam.
VastaaPoista