maanantai 10. kesäkuuta 2013

Mausteinen raparperi-mangopaistos


Löysin irrallisia reseptejä penkoessani Tate&Lyle -reseptivihkon, jossa oli tämä hieman erilainen raparperipaistoksen resepti. Raparperi kun pihalla kasvaa vaan, täytyy löytää uusia tapoja käyttää sitä.

500 g raparperia
1 iso mango
3 rkl ruokosokeria
1 tl jauhettua inkivääriä

muruseos:
75 g kylmää voita
75 g vehnäjauhoja
100 g kaurahiutaleita
50 g ruokosokeria
1/2 tl kanelia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese ja pilko raparperi ja levitä paistosvuokaan (minulla on noin 26 cm halkaisijaltaan oleva vuoka). Kuori ja pilko mango, sekoita raparperin kanssa ja mausta sokerilla ja inkiväärillä. Laita uuniin siksi aikaa, kun teet muruseoksen.

Lisää jauhot ja kauraryynit ja paloiteltu voi kulhoon. Nypi kunnes seos murumaista. Lisää sokeri ja kaneli sekoittaen joukkoon. Ripottele muruseos hedelmien päälle. Paista noin 40 minuuttia, kunnes kullanruskea. 

Tarjoile joko vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera. Hyvää!

1 kommentti:

  1. Kiitos Ulla raparperireseptistä. Blogissani on sinulle tunnustus. Nautitaan kesästä. Iiris

    VastaaPoista