sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Mustikka-limettijuustokakku

Kuva: Johanna Kurkela

Löysin tämän reseptin vuosia sitten BBC Good Food -sivustolta. Olen muokannut sitä kevyemmäksi ja mustikkaisemmaksi. Nyt on mustikat kypsiä, ainakin täällä eteläisessä Suomessa, joten on paras aika tehdä tämä kakku.

Kuvassa oleva kakku on tehty isoon vuokaan, perusohje on 23-senttiseen irtoreunavuokaan.

Pohja:

200 g kaurakeksejä

75 g voita
(vaihda tarvitessa keksit gluteenittomiin)

Täyte:
1 litra mustikoita
225 g ruokosokeria
2 limetin raastettu kuori ja 2 limetin mehu
2 dl kermaa
500 g rahkaa
2 prk ranskankermaa
5 liivatelehteä

Päälle:
2 dl mustikoita
mustikkasiirappia

Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Tasoita muruseos irtoreunavuoan pohjalle tasaisesti.

Laita täytteeseen varatut mustikat kattilaan, lisää 2 rkl vettä, 175 g ruokosokeria ja yhden limetin kuoriraaste. Keitä pari minuuttia, kunnes marjat rikkoutuvat. Siirrä sivuun jäähtymään. Siivilöi mustikkamehu pieneen kattilaan, jätä kypsennetyt marjat odottamaan täytettä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka, 50 g ruokosokeria, ranskankerma ja yhden limetin kuoriraaste. Purista liivatteista liika vesi pois. Kuumenna limettimehu ja sekoita liivatelehdet siihen. 

Lisää jäähtyneen, kypsennetyt mustikat täytteeseen varovasti käännellen. Tarkoitus on, että täyte jää raidalliseksi, ei värjäydy tasaisen mustikkaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli. 

Keitä mustikkamehua muutama minuutti, kunnes muuttuu siirappimaiseksi. Jätä jäähtymään. Ennen tarjoilua sekoita 2 dl mustikoita ja siirappi keskenään. Lusikoi kakun päälle. 

1 kommentti:

  1. Näyttää aivan mielettömän ihanalta. Tuollaista on pakko tehdä!

    VastaaPoista