keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Omenapiirakka ja omenamuffinssit


Tänä vuonna eivät meidän pihan kolme omenapuuta tuottaneet kuin muutaman omenan kukin. Tähän satsiin menivät viimeiset. Minulle tarttuu mukaan erilaisia kakku- yms. vuokia kauppareissuilla. Iso omenavuoka löytyi vuosi sitten alelaarista, kuuden muffinssin pelti löytyi tällä viikolla alelaarista. Onhan niitä sitten myös käytettävä.

Arvioin, että 3 munan victoria sponge -taikina riittää vuokiin ja niin kävikin. Taas kerran käytin tätä luottoreseptiäni, lisäsin tällä kertaa mausteeksi kanelia.

3 munaa (punnitse ne, nämä painoivat 195 g)
195 g sokeria
195 g voita
195 g jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

päälle: 3 omenaa viipaleina
sokeria, kanelia

Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaneli joukkoon ja sekoita esim. nuolijalla. 
Annostele vuokiin. Poista omenoista siemenkota ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja paina taikinaan. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. 
Paista noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile esim. vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti