sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Karhunvattu-suklaajuustokakku


Olen tehnyt tämän juustokakun muutama vuosi sitten paljon suurempana. Nyt tein sen 23 cm:n vuokaan sadonkorjuuaterian jälkiruuaksi.

pohja:
200 g digestivekeksejä
3 kukkuraista ruokalusikallista kaakaojauhetta
75 g voita

täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
3 dl paseerattua karhunvattua
5 liivatelehteä

päälle:
3 dl paseerattua karhunvattua
1 dl sokeria
3 liivatelehteä
kokonaisia karhunvattuja
hyytelösokeria pieni annos
suklaalastuja

Vuoraa 23 cm:n vuoan pohja leivinpaperilla ja reunat halutessasi reunakalvolla.

Murskaa keksit pieneksi muruksi esim. tehosekoittimessa. Sulata voi, lisää kaakaojauhe keksimurskan sekaan ja sekoita voisula joukkoon. Jätä odottamaan.

Paseeraa eli painele siivilän läpi karhunvatut. Voit käyttää siivilään jääneen massan esim. jukurtin kerta. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma. Laita liivatelehdet likoamaan. Lisää kerman joukkoon ensin pehmennetty tuorejuusto ja sitten suklaa. Lisää paseerattu karhunvattu. Purista vesi liivatelehdistä, kaada päälle 2-3 lusikallista kiehuvaa vettä ja sekoita kunnes liivatteet on sulaneet. Lisää liivateliemi täytemassaan koko ajan sekoittaen. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Kun juustosuklaamassa on hyytynyt, paseeraa karhunvatut päällistä varten. Lisää hieno kidesokeri ja sekoita, kunnes on liuennut. Käsittele liivatelehdet kuten edellä ja lisää koko ajan sekoittaen paseeratun karhunvatun joukkoon. Anna hyytyä hieman, ettei valu reunoja pitkin pois kakun päältä. Kun karhunvattu-liivateseos on kiisselimäistä, kaada kakun päälle ja anna hyytyä muutama tunti.

Hieman ennen tarjoilua lisää kokonaiset karhunvatut päälle ja sivele hyytelösokeria niiden päälle. Halutessasi voit ripotella pääle myös suklaalastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti