Olin kevätreissulla Lontoossa viikko ennen pääsiäistä. Sunnuntaina 13. päivä lähdimme aamupalan jälkeen hotellilta suunnistamaan kohti Islingtonia, koska Lontoossa juostiin maraton emmekä halunneet ihmisjoukkojen keskelle. Syynä tuohon suuntaan oli Business Design Centressä järjestetyt suklaafestivaalit, The Chocolate Festival. Semmoisia emme matkakumppanini kanssa olleet kokeneet, joten täytyihän sinne mennä tutkimaan minkälaisia käsintehtyjä suklaita tuolla suklaaholistien luvatussa maassa on tarjolla.

Kehittelin reseptin ja tein tämän testikakun 20 cm irtoreunavuokaan. Annoksesta tuli juuri sopiva kotitarvekakku pääsiäiseksi.
pohja:
120 g suklaatäytekeksejä
50 g voita
täyte:
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
4 liivatelehteä
25 g suklaata rouhittuna
50 cl Baileys Chocolat Luxe -likööriä
25 g tomusokeria
Murskaa suklaatäytekeksit. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Laita leivinpaperipala irtoreunavuoan pohjalle (ja reunoille). Tasoita keksimuruseos tasaiseksi vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoista se tomusokerin ja suklaarouheen kera kermavaahtoon. Kuumenna likööri kattilassa tai mikrossa, lisää liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytteen joukkoon samalla vatkaten. Jätä hyytymään noin neljäksi tunniksi.
Irrota vuoka ja koristele kakku suklaakoristein niin halutessasi. Minä jätin koristelematta. Tämä oli juuri niin maukasta kuin ajattelinkin. Pieni pala täyttää suklaan ja makean nälän. Teenpä toisenkin kerran.
Oikein käy kateeksi tuo Lontoon -reissu. Kaikkea ihanaa. Kakku näyttää todella herkulliselta.
VastaaPoistaKiitos. Siellä oli ihana kevät. Onneksi pääsiäinen oli täälläkin lämmin :)
Poista