sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Hilkka-mummon kaurakeksit


Talossa ei ollut mitään makeaa, kun perjantaina etsin jotain teekupillisen seuraksi. Päätin, että sunnuntaiaamuna leivon jotain. Minulla taitaa olla joku vanhojen reseptien kausi, koska tuonne tuoreeseen ruokablogiini kirjoitin vastikään ainakin 30 vuotta käytössä olleen soppareseptin.

Muistin Hilkka-mummon kaurakeksien olleen hyviä. Päätin kaivaa sen kansiosta esiin ja leipoa niitä. Edellisestä kerrasta lienee vähintää 15 vuotta. Hilkka laittoi reseptiin lisäksi rusinoita, mutta en itse niistä pidä, joten olen aina jättänyt ne pois. Huomasin ilokseni, että tässä reseptissä on kaikki grammoina. Hilkka olikin leipuri. Makeita ja hyviä nämä ovat, mutteivät mitään jokapäiväisiä herkkuja.

225 g voita 
200 g sokeria
200 g fariinisokeria
2 tl suolaa
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
200 g vehnäjauhoja
250 g (isoja) kaurahiutaleita
2 munaa
120 g rusinoita, jos niin haluat

Esilämmitä uuni 250 asteeseen. 

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota hieman munia. Lisää ensin sulatettu voi, sitten vatkatut munat joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Ota lusikalla taikinasta nokareita leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä reilusti tilaa väliin. Minä laitan 12 nokaretta pellillistä kohti. Annoksesta tulee neljä pellillistä. 

Paista kuumassa, 250-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Varo, ettei kaurakeksit pala. Kuumassa uunissa se tapahtuu nopeasti. Nosta jäähtymään leivinpaperilla ritilän päälle. Kun keksit ovat täysin jäähtyneet, voit laittaa ne peltirasiaan. Nauti mieluisan juoman kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti