tiistai 2. heinäkuuta 2013

Minttubrownie


Näin toukokuisella Norjan reissullani jossain ruokalehdessä kuvan After Eight -browniesta. En reseptiä kirjoittanut, en ehkä sitä norjankielistä ihan kokonaan osannut kääntääkään, mutta päätin kokeilla perusbrownieohjeellani tätä minttuversiota.

100 g voita
175 g sokeria
75 g ruokosokeria
125 g tummaa suklaata
1 rkl siirappia
2 munaa
100 g jauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
16 After Eight -palaa


Vuoraa ensin 20 x 20 sentin kokoinen kakkuvuoka leivinpaperilla. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata kattilassa voi, lisää sokerit ja siirappi sekä paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes massa on tasaista. Nosta jäähtymään. 

Vatkaa munat ja kaada joukkoon lämmin suklaamassa kattilasta koko ajan vatkaten. Mittaa jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe, sekoita ja siivilöi suklaamassaan. Kaada puolet taikinasta paperoituun vuokaan, asettele After Eight -palat päälle ja levitä puolet taikinasta päällimmäiseksi.

Paista noin 25 minuuttia, kunnes reunat alkavat irrota vuoasta. Kakun tulee olla sisältä kostea. Tuo minttusuklaa muutti tätä perusbrownieta tahmaisemmaksi, alkoi osin jo muistuttamaan fudgea. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Itse tykkään leikata tämän kokoisesta vuoasta 36 palaa, toki voit leikata sen vaikka 9 palaan. Tarjoile hyvän kahvin tai teen kera.

1 kommentti: