lauantai 31. elokuuta 2013

Punajuurikuppikakut


Punajuuri on makeimmillaan ja sitä on saatu kotipuutarhasta ja ruokaosuuskunnasta. Nyt oli vuoro tehdä jotain makeaa siitä. Löysin tämän reseptin Cupcake Heaven -lehdestä, syksyn 2013 numerosta. Muokkasin sitä hieman. Annoksesta saa 12 kuppikakkua.

175 g keitettyä punajuurta
175 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
175 g voita
3 isoa munaa
175 g jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Päälle:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g tomusokeria
2 rkl limettimehua
nonparelleja

Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Laita paperivuoat muffinssivuokaan. Keitä punajuuret kypsäksi. Soseuta kypsyneet punajuuret sauvasekoittimella.

Vaahdota voi ja sokeri, lisää vaniljasokeri. Lisää keltuaiset ja vaahdota tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi joukkoon. Vaahdota valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa. Lisää valkuaisvaahtoa ensin iso lusikallinen taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput valkuaisvaahdota ja sekoita taikina tasaiseksi. Paista noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä viitisen minuuttia muffinssipellillä ja sitten ritilällä. 

Laita tuorejuusto kulhoon, siivilöi mukaan tomusokeri ja lisää limettimehu. Vaahdota, kunnes näyttää paksulle kermavaahdolle. Levitä kuppikakkujen päälle ja koristele nonparelleilla.

Nämä olivat hyviä heti paiston jälkeen, mutta muhevoituivat seuraavaan päivään. Suosittelen siis leipomaan päivää ennen tarjoilua ja päällystämään vasta ennen tarjoilua. Tosin jokunen jäi syömättä, eikä nonparellit sulaneet tuorejuuston päällä. Olivat siis hyviä vielä toisena päivänä leipomisen jälkeen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti