lauantai 31. elokuuta 2013

Tuplasuklaapikkuleivät sokeroidulla chilillä


Nämä pikkuleivät on tehty Lakelandin reseptillä. Puolitin suklaan määrän, alkuperäisessä reseptissä oli 400 g, jota pidin hurjan suurena määränä. Käytin kasvihuoneessamme kasvaneita Hungarian Black -chilejä, jotka olivat jo ehtineet punastuakin.

Chilien sokerointi:
50 g sokeria
½ dl vetttä
3 tuoretta, punaista chiliä

Poista chileistä siemenet ja pieni ne hienoksi. Kiehauta sokeri ja vesi, lisää chili ja keitä 3 minuuttia. Siivilöi ja levitä leivinpaperin päälle kuivahtamaan.

Pikkuleivät:
250 g voita
2 tl vaniljasokeria
165 g sokeria
165 g ruokosokeria
1 iso muna
300 g vehnäjauhoja
25 g kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
200 g tummaa suklaata

Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Päällystä kolme uunipeltiä leivinpaperilla. Vatkaa voi, sokerit ja muna kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot, kaakaojauhe ja sooda ja sekoita tasaiseksi. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää sokeroidun chilin kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja lusikoi kullekin pellille 12 nokaretta. Paista noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Nämä olivat tuhdin suklaisia, chili antaa vain hieman lämpöä kurkussa, ei polta ollenkaan. Puolikas suklaamäärä riitti erinomaisesti.

1 kommentti:

  1. Kiitos chilin sokerointiohjeesta! Nappasin sen chilisuklaakakun koristeluun, mutta kokeilen näitä keksejä kyllä myös!

    VastaaPoista