torstai 19. joulukuuta 2013

Appelsiini-luumukakku


Tuoreimmassa Hyvä Terveys -lehdessä (14/2013) oli vähän terveellisempiä reseptejä. Mieheni luki lehteä ja vinkkasi minulle tästä reseptistä. Sitähän piti kokeilla.

2 luomuappelsiinia
250 g kuivattuja luumuja (1 pss)
2 dl täysjyvä spelttijauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl ruokasoodaa
80 g mantelijauhetta (1 pss)
3 dl luomuruokosokeria
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
3 kananmunaa
2 dl piimää
2 dl rypsiöljyä

Pese ja kuivaa appelsiinit. Raasta kuoret. Puserra mehut appelsiineista ja laita luumut turpoamaan appelsiinimehuun noin tunniksi. 

Esilämmitä uuni 150 asteeseen. Mittaa kuivat aineet, myös appelsiinin kuoriraaste kulhoon ja sekoita haarukalla. Luomuruokosokeri on hieman kokkareista, joten hienonna sokeri tasaiseksi. Valuta luumut siivilässä ja leikkaa ne suikaleiksi. Sekoita kuiva-aineiden joukkoon. 

Vatkaa munia hieman toisessa kulhossa, lisää piimä ja öljy munien sekaan vatkaten samalla. Lisää kuiva-aineet nesteen joukkoon nuolijalla sekoittaen. 

Voitele ja jauhota tilava (2,5 l) kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 1,5 tuntia, kunnes kakku irtoaa hieman reunoista. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään. 

Kakku säilyy hyvin jääkaapissa ja sen voi myös pakastaa. Voit siivilöidä tomusokeria kakun päälle ennen tarjoilua. 

Olipa mehevä kakku! Vein yhden kakun työpaikalle ja se sai suuren suosion. Oli myös mieheni mieleen. Appelsiinin ja luumun maut sekoittuivat hyvin. Ei ollenkaan osannut sanoa, että kyseessä olisi terveellisempi kakku.

1 kommentti: