torstai 3. huhtikuuta 2014

Mango-passionrahkapiiras


Vastikään saapuneessa Maku -lehden numerossa 2/2014 oli muutama houkuttava resepti. Tässä niistä yksi: lehdessä nämä kulkivat nimellä Eksoottiset rahkaleivokset ja ne oli tehty kantikkaaseen vuokaan. Minä käytin 25-senttistä piirasvuokaa, sain siitä 12 mukavan kokoista palaa. Resepti on suoraan lehdestä.

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria (käytin 2 tl)
2 rkl maitoa
täyte:
425 g prk mangoa liemessä (reilut 200 g valutettuna)
2 passionhedelmän hedelmäliha
250 g maitorahkaa
3 munaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
päälle:
20 g tummaa suklaata (2-3 palaa)
2 passionhedelmää (minä käytin vain yhden, koska kaupassa oli vain 3 kypsää)

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna ja vatkaa joukkoon. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja siivilöi vaahtoon. Lisää maito ja sekoita. Painele taikina paperoidun piirasvuoan pohjalle. 

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Soseuta valutettu mango sauvasekoittimella. Lisää joukkoon rahka, munat, sokerit ja kahden passionhedelmän hedelmäliha. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta lastalla ja laita uunin keskitasolle. Paista noin 30 - 40 minuuttia. Täytteen tulee olla hyytynyt. Nosta piiras uunista ja jätä jäähtymään kunnolla. 

Sulata suklaa. Leikkaa jäähtynyt piiras paloiksi ja koristele palata suklaapursotuksin. Lisää päälle vielä passionhedelmälohko tai lusikoi hedelmälihaa kuten minä tein. Osta ryppyisiä hedelmiä, ne ovat kypsiä. Sileät hedelmät ovat raakoja, ne kypsyvät kotona noin viikossa. 




1 kommentti:

  1. Tilasin Maku -lehden (koska sain sen kylkiäisenä Juustokakut -kirjan) ja katsoin tuota samaa reseptiä ajatuksena kokeilla sitä. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista