sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Omenakakku


Sain viikko sitten kauan odottamani paketin, jossa oli pari jo kesällä tilattua keittokirjaa. Niiden julkaisupäivät olivat syyskuussa, joten siksi niitä joutui odottamaan. Tämä kakku on Gill Mellerin esikoiskirjasta Gather. Kirjassa on ihastuttavien ruokareseptien joukossa myös leivonnaisia. Viikolla tein pari maukasta ruokaa ja nyt oli tehtävä tämä houkutteleva kakku. 

400 g omenoita kuorittuna ja kuutioituna (käytin Antonovkaa)
1 (luomu)sitruunan mehu ja kuoriraaste
150 g voita
200 g sokeria
3 munaan
1 dl omenasiideriä
150 g vehnäjauhoja
100 g ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 timjaminoksaa, lehdet irrotettuina (käytin sitruunatimjamia)
2 pientä rapeaa omenaa (käytin Aromaa)

Esilämmitä uuni 175 asteeseen (160 kiertoilma) ja vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. 

Raasta sitruunan kuori, purista mehu ja laita ne kulhoon. Kuori ja kuutioi omenat ja laita ne sitruunamehun joukkoon. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen välillä vatkaten. Lisää vaahtoon siideri ja sekoita. Mittaa toiseen kulhoon jauhot ja leivinjauhe, siivilöi ne joukkoon. 

Kumoa omenakuutiot sitruunamehuineen taikinan joukkoon ja lisää timjaminlehdet. Kääntele taikina tasaiseksi. 

Kaada taikina vuokaan. Viipaloi kaksi omenaa ohuiksi viipaleiksi ja järjestä viipaleet kehäksi vuoan reunoille. Ripottele päälle ruokosokeria. Paista 50-60 minuuttia, kunnes tikku tulee puhtaana ulos. Minulla meni tunti. Anna jäähtyä ritilällä ja tarjoile vasta jäähtyneenä. 

Ihanan sitruunaista omenakakkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti