tiistai 17. tammikuuta 2017

Banaanimuffinssit


Pöydällä oli kolme hyvin kypsynyttä banaania ja edessä oli viikonloppu pois kotoa, joten niitä ei tule syötyä. Siispä leipomaan. Tämäkin resepti on ollut minulla ainakin 20 vuotta käytössä. Välillä teen annoksesta yhden ison kakun, välillä muffinsseja.

150 g voita
125 g sokeria
100 g fariinisokeria
2 munaa
3-4 ylikypsää banaania
325 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
2 tl jauhettua kanelia

Esilämmitä uuni 175 asteeseen.

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen välillä vaahdottaen. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää vaahtoon. Sekoita kuivat aineet jauhoihin ja siivilöi joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina paperisiin muffinssivuokiin. Annoksesta tulee 24 muffinsia. Paista noin 20 minuuttia. Jos teet kakun, jauhota vuoka ja kumoa taikina sinne. Paista kakkua noin 50-60 minuuttia.  

Anna jäähtyä. Kuorruta halutessasi. Maistuvat hyvin ilman kuorrutettakin, ihan perinteisinä muffinsseina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti