sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Mausteinen kahvikakku


Tästä kakusta löytyy reseptejä useilla eri nimillä, kaikki viittaavat itämaihin. Minaretin, arabialainen, sheikin ja mitä muita lieneekään etuliitteitä tälle kakulle. Tällä kertaa jäi reseptistä uupumaan muskottipähkinä, koska se vaan oli loppunut. Siinä on sellainen mauste, jota ei tahdo täältä kotimaasta löytää. Siis kokonaista pähkinää, jauhettua versiota kyllä löytyy kaupan maustehyllyistä. Mutta se on ihan eri juttu!

200 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl muskottipähkinää (tällä kertaa käytin ½ tl neilikkaa ja ½ tl inkivääriä)
1 tl  kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl pikaespressojauhetta
1 dl rouhittua mantelia
2 dl kermaa

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen välillä vatkaten. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada isoon kahvikakkuvuokaan. Paista kakkua noin tunti. Tarkista kypsyys tikulla ennen kuin otat sen uunista. Anna jäähtyä 10 minuuttia vuoassa ja kumoa ritilälle jäähtymään. 

Ripottele päälle tomusokeria kakun jäähdyttyä. Tai tee kuorrute:

75 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
4 dl tomusokeria
3 rkl vahvaa kahvia (2 tl pikaespressojauhetta kuumaan veteen)

Sulata voi, lisää kaakaojauhe ja kaneli tomusokeriin ja sekoita voin joukkoon. Lisää kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi. Valuta kakun päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti