maanantai 17. helmikuuta 2014

Inkiväärikeksit


Englannista tuodut ginger nuts -keksit on syöty jo aikaa sitten, joten päätin kokeilla Baking Heaven -lehden viime kevään numerosta löytämääni reseptiä. Annos on pieni ja hyvä niin, koska seuraavaa kokeilua varten täytyy käydä ostamassa vaaleampaa siirappia.

115 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl inkivääriä
0,5 tl kanelia
hieman raastettua muskottipähkinää
50 g voita
50 g tummaa sokeria, käytin fariinisokeria
1,5 rkl vaaleaa siirappia (tällä kertaa löytyi vain tummaa)
2 rkl kidesokeria 

Esilämmitä uuni 180 asteeseen.

Siivilöi jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet kulhoon. Lisää voi ja hiero jauhoihin, kunnes seos on murumaista. Lisää tumma sokeri ja sekoita joukkoon. Lämmitä siirappia hieman, jotta se muuttuu juoksevammaksi. Sekoita joukkoon ja vaivaa taikinaa kevyesti, kunnes saat siitä pallon. 

Jaa taikina 16 yhtä suureen osaan ja pyöritä kukin pieneksi palloksi. Paina taikinapallot sokeriin ja laita paperoidulle uunipellille.

Paista 15 minuuttia, nosta pois ja anna jäähtyä 5 minuuttia ensin leivinpaperin päällä ja nosta keksit sitten ritilän päälle jäähtymään kunnolla.

Hyviä ja kovia olivat, tumma siirappi vaan peitti inkiväärin makua tehokkaasti. Inkiväärin potku tuli jälkikäteen. Näitä teen uudelleen, kunhan sitä vaaleaa siirappia olen hankkinut.

Toinen kerta toden sanoi: Tein uuden satsin vaalealla siirapilla ja ruokosokerilla. Voi, miten hyviä niistä tulikaan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti