sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Sitruunainen vadelmajuustokakku

Kuva: Minna Salminen
Tein tätini 75-vuotispäiville ison, halkaisijaltaan 30-senttisen juustokakun. Tässä ovat sen kokoisen kakun ohjeet, voit helposti muuttaa ohjeen tehtäväksi pienempään vuokaan.

pohja:
300 g digestive-keksejä murskattuna
150 g voita sulatettuna

täyte:
1 l vispikermaa
2 pkt maustamatonta tuorejuustoa
3 dl sokeria
2 sitruunaa (kuoriraaste ja mehu)
1 l vadelmia 
12 liivatelehteä

päälle:
reilu litra vadelmia

kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan

Sekoita sulatettu voi murskattuihin kekseihin ja painele tasaiseksi vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jäähtymään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen notkistettu tuorejuusto huolellisesti sekoittaen. Lisää sokeri ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita. Purista liivatelehdet kuivaksi ja kuumenna osa sitruunamehusta kuumaksi. Liuota liivatelehdet siihen, sekoita huolellisesti ja lisää loput sitruunamehusta joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-tuorejuustovaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. 

Ota vuoka jääkaapista ja lusikoi puolet täytteestä keksipohjan päälle. Asettele kerros vadelmia täytteen päälle niin, että niitä on tasainen kerros. Kaada loppu täyte vadelmien päälle. Peitä tuorekelmulla ja laita hyytymään jääkaappiin yön yli. 

Ota juustokakku jääkaapista ja asettele päälle runsaasti vadelmia. Jos käytät pakastettuja vadelmia, kuten minä näin lokakuun lopulla, voit laittaa ne siihen jäisinä (kuten tuonne väliinkin). Tee annos kiillettä hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan ja sivele kiille vadelmien päälle. Laita jääkaappiin kunnes on aika nostaa tarjoiltavaksi. 

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan. 


Kuva: Minna Salminen




1 kommentti: