sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Sitruuna-limettipiiras


Tämäkin ohje löytyi Baking Heaven -lehdestä, kesän 2013 numerosta. Se oli yksi niistä kokeiltavien listalle ensi selailulla päätyneistä. Happaman makea kuin Key Lime Pie, mutta hyvä kesäleivonnainen, koska tähän ei tarvita uunia toisin kuin tuohon.

Keksipohja:
275 g kaurakeksejä
75 g suolatonta voita

Täyte:
2 (luomu)sitruunaa 
2-3 (luomu)limettiä 
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa

Murskaa keksi mahdollisimman hienoksi. Minulla tuohon jäi hieman isompia paloja, mutta ei haitannut. Tuli hieman työtä hampaille. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Vuoraa 26-senttinen irtoreunavuoka leivinpaperilla ja painele keksimurupohja reunoille ja pohjalle. Laita jääkaappiin jäähtymään.

Pese ja kuivaa sitrushedelmät. Raasta kuoret. Purista mehut sitruunoista ja limeteistä, tarvitset vähintään 125 ml sitrusmehua, jotta täyte hyytyy. Minulla oli isohkoja sitruunoita, joten tarvitsin 1,5 sitruunan ja 3 pienen sitruunan mehut ja sain 1,5 dl (150 ml) mehua. Käytin sen kaiken tähän piiraaseen.

Kaada kondensoitu maito ja kuohukerma kulhoon. Vatkaa löysäksi vaahdoksi. Ota sivuun noin lusikallinen sitruskuorta ja lisää loput vaahtoon. Lisää joukkoon myös sitrusmehu ja vatkaa vielä pari minuuttia. Vaahto alkaa paksuuntua nopeasti.

Kaada vaahto keksipohjan päälle, tee lusikalla kiehkuroita pintaan ja ripottele jäljellä oleva sitrusraaste päälle. Peitä vuoka kelmulla tai paperilla ja laita pakastimeen hyytymään. Seuraavana päivänä, 1-2 tuntia ennen tarjoilua, ota piiras pois pakastimesta ja irrota vuoasta tarjoiluastialle. Anna olla jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Erinomaisen hyvää teen kera, mutta maistuu myös kahvin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti