keskiviikko 7. elokuuta 2013

Vadelma-suklaajuustokakku


Puutarhasta on kerätty vadelmia roppakaupalla ja nyt niitä täytyi käyttää myös kakkuun. Ystäviä oli tulossa käymään, joten oli hyvä syy tehdä heille jotain hyvää. Olen saanut tämän reseptin työkaverini tyttäreltä, hän oli sitä tehnyt äitinsä pyynnöstä meille töihin ja tykästyin kakkuun. Tein sitä nyt ensimmäistä kertaa itse.

Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
3/4 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
5 liivatelehteä
2 rkl vettä
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
2 tl vaniljasokeria
200 g vadelmia

Koristeluun:
1 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
100 g vadelmia

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Voitele 23 cm irtopohjavuoka. Vaahdota munat ja sokeri, lisää kuivat aineet siivilöiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada kakkuvuokaan ja paista 7 min. Jätä hetkeksi jäähtymään.

Laita liivatteen kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, mausta vaniljasokerilla. Sekoita tasaiseksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää kerma-juustomassan joukkoon. Kuumenna vesitilkka ja liuota liivatteet siihen. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet. Kaada neste nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Asettele vadelmat kostutetun kakkupohjan päälle ja kaada suklaatäyte vuokaan. Tasoita pinta. Laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli. Koristele kermapursotuksilla ja vadelmilla ennen tarjoilua. 

2 kommenttia:

  1. Voi Ulla, Ulla mikä kakku :)
    Maistuis niin mullekin kuuman maitokahvin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sinun on sitten varmaan tehtävä tuollainen :)

      Poista