lauantai 18. maaliskuuta 2017

Limetti-pikkuleivät


Olen ollut kotona "hoitovapaalla" pariviikkoisten pentujen kanssa ja päivät käyvät pitkiksi, joten olen leiponut sitä sun tätä. Sen jokaviikkoisen leivän leipomisen lisäksi. Pikkuleipäpurkki tyhjeni, joten päätin kokeilla jotain uutta reseptiä. Tämän löysin Fiona Cairns'in kirjasta Bake & Decorate. Resepti oli vaniljapikkuleiville, jotka koristeltiin suklaapursotuksin, mutta pitihän minun taas sitä hieman muuttaa. Vaniljan sijasta käytin limetin kuorta, vähän reilummin. Annoksesta tuli reilu 40 pikkuleipää, halkaisijaltaan 6 cm.

250 g voita
125 g sokeria
370 g vehnäjauhoja
1 limetin kuoriraaste
1 keltuainen

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita limetin kuoriraaste vehnäjauhoihin ja lisää se voi-sokerivaahtoon. Sekoita nopeasti murumaiseksi ja lisää keltuainen. Sekoita tasaiseksi ja muovaile taikinasta muutaman sentin paksuinen levy. Vuoraa taikina tuorekelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi. Se voi olla siellä vaikka yön yli, jos niin haluat.

Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Paperoi kolme uunipeltiä.

Ota taikina jääkaapista, puolita se ja lämmitä toista osaa käsissäsi. Kauli jauhotetulla pöydällä 3-4 millin paksuiseksi levyksi ja ota haluamallasi muotilla pikkuleipiä. Minä halusin pitkästä aikaa käyttää aikoinaan Lontoosta ostamaani leimasinta. Se ei ole tarpeen. Nosta ne paperoidulle uunipellille ja nosta pelti uuniin. Paista 10-12 minuuttia, kunnes saavat hieman väriä. Kuten kuvasta näkyy, minulla oli taikina paikoitellen ohuempaa ja siksi jotkut pikkuleivät saivat enemmän väriä. Nosta pelti uunista ja anna jäähtyä. 

Nämä pikkuleivät olivat tosi mureita ja maistuvia. Siis jos pitää reilusta sitruksen mausta. Säilytä peltirasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti