maanantai 18. helmikuuta 2013

Pikainen omenapiiras


Löysin viime viikolla Prisman alennuslaarista omenan muotoisen piirasvuoan ja kun halvalla sai, se jäi tietysti ostoksien joukkoon ja löysi tiensä kotiin.

Olemme kuluneen syksyn ja talven juoneet oman pihan omenista puristettua mehua ja olen huomannut muutenkin kaikenlaisten omenaleivonnaisten vetävän katseeni puoleensa kaupoissa ja konditorioissa. Nyt oli saatava jotain omenaherkkua ja koska kotona oli muutama omena sekä voitaikinaa pakastimessa päätin testata uutta vuokaa. 

Neljä voitaikinalevypalaa, 3-4 omenaa hiukan sokeria ja kanelia tarvitaan tähän piiraaseen.  

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja nosta voitaikinalevyt pakastimesta sulamaan. Kuori omenat, poista siemenkota omenaporalla ja lohko omenat. Lohkominen käy helpoimmin siihen varatulla työvälineellä, saat tasakokoisia lohkoja. Omani on niin vanha, että siinä lukee Made in West-Germany :)

Kun taikinalevyt ovat sulaneet, painele ne vuoan pohjille ja reunoille. Leikkaa tarvitessa sopivamman kokoisiksi. Asettele omenat vuokaan, ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista 225-asteisessa uunissa puoli tuntia. Jäähdytä (se sujuu näin talvisaikaan nopeasti vaikka kuistilla/parvekkeella) ja nauti. Vaniljakastikkeen kanssa tai ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti