sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Vadelmamuru


Löysin seuraamastani Teen Baker -blogista herkullisen oloisen vadelmaherkun. Minun täytyi muuntaa reseptiä, koska siinä oli marsipaania, josta en pidä. Korvasin puuttuvan marsipaanin voilla ja sokerilla. Resepti on alunperin Guardian -lehdestä.

170 g voita
100 g täysjyväjauhoja (käytin grahamjauhoja)
100 g ruokosokeria (käytin intiaanisokeria)
200 g kaurahiutaleita
35 g mantelilastuja
400 g jäisiä vadelmia
juoksevaa hunajaa

Hakkaa kylmä voi, jauhot ja sokeri muruseokseksi. Lisää kaurahiutaleet ja mantelilastut ja sekoita kunnolla.

Vuoraa 20 x 20 sentin vuoka leivinpaperilla ja levitä 1/3 muruseoksesta vuoan pohjalle. Lisää 1/3 jäisistä vadelmista päälle ja valuta marjojen päälle juoksevaa hunajaa. Näiden päälle toinen kerros muruseosta, marjat ja hunajaa. Ja vielä viimeiset 1/3 muruseoksesta, vadelmat ja hunajaa. Paista 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Tarjoile kreikkalaisen jukurtin, rahkan tai ranskankerman kera. Me nautimme tätä tilkalla kermaa jatketulla rahkalla. Hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti