keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Gluteeniton Limoncello-kakku


Pikkuserkkuni on tulossa kyläilemään ja jotain hyvää hänelle täytyi leipoa. Olen tehnyt tällä BBC Good Food -sivuilta löytämääni reseptiä jo useamman kerran. Niin monta kertaa, että nyt tyhjeni leivontatarkoituksiin hankkimani Limoncello-pullo.

Sen italialaisen Limoncello -liköörin lisäksi kakkuun tarvitset seuraavia aineita:

250 g voita (tai laktoositonta margariinia, jos haluat maidottoman version)
250 g hienoa sokeria
3 munaa
250 g mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
100 g polentaa eli karkeaa maissijauhoa
3 sitruunaa (kaikkien kuoriraaste, yhden mehu)
4 rkl Limoncello -likööriä
3 rkl tomusokeria

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, välillä vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste keskenään ja lisää vaahtoon sitruunamehun kera. Älä vatkaa, vaan sekoita vaikkapa nuolijalla taikina tasaiseksi.

Laita 23 - 26 -senttiseen täytekakkuvuokaa ja paista 160-asteisessa uunissa yhteensä 50-60 minuuttia. Puolen tunnin jälkeen laita kakun päälle pala leivinpaperia, jottei pinta tummu liikaa kakun kypsyessä. Kakku on valmis, kun se irtoaa vuoan reunoilta. 

Kakun paistuessa sekoita Limoncello ja tomusokeri keskenään ja jätä uunin päälle lämpimään, jotta sokeri sulaa. Jos käytät siirapin kakun kera tarjoiltuna, voit tehdä tämän vasta vähän ennen tarjoilua. Minä kaadan siirapin mehustamaan kakkua vielä lisää. 

Ota kakku uunista ja anna hetken jäähtyä vuoassaan. Jos teet niin kuin minä, kaada Limoncello-siirappi kakun päälle ja anna kakun jäähtyä vuoassaan. Koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla. 

Tämä on kakku, joka maistuu myös gluteenia käyttäville. Se on erinomaisen raikas ja mehukas. Laktoosittomasta margariinista tehtynä se on sekä gluteeniton että maidoton. Hyvää myös ilman voita, jolla yleensä leivon kaiken.

2 kommenttia:

  1. Tuotahan pitäisi joskus kokeilla! Limoncelloa löytyy kaapista, joten nyt pitäisi vielä löytää noita jauhoja.
    T.Sanna

    VastaaPoista