maanantai 23. syyskuuta 2013

Flapjacks


Syksyn kylmät tuulet puhaltavat ulkona ja olo on flunssainen. Jotain lohduttavaa hyvää teki mieli ja päädyin flapjackeihin. Niille en ole suomenkielistä nimeä löytänyt, kauratangot voisivat olla jotain sinnepäin. Menköön kuitenkin tuolla alkuperäisellä. Tutustuin flapjackeihin 70-luvun lopulla ollessani piikomassa Englannissa. Nämä ovat nopeita tehdä, edullisia ja yleensä tarveaineet löytyvät kotoa. Resepti on Delia Smithin, olen käyttänyt sitä 80-luvulta lähtien. 

Tarvitset tähän annokseen 20 x 20 cm vuoan. Voitele vuoka ja esilämmitä uuni 150 asteeseen.

110 g voita
110 g ruokosokeria
1 rkl tummaa siirappia
175 g isoja kaurahiutaleita
(1 tl jauhettua inkivääriä)

Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja siirappi ja sekoita kunnes sokeri sulanut voin joukkoon. Ota kattila liedeltä ja lisää kaurahiutaleet ja inkivääri, jos käytät sitä. Kaada lämmin kauraseos uunivuokaan ja painele tiiviisti vuoan pohjalle. Näistä tulee noin sentin paksuisia. Paista 35-40 minuuttia, älä polta. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja leikkaa sitten tangoiksi. Leikkaan tämänkokoisen vuoan 3 x 6 osaan. Anna jäähtyä vuoassa ja nauti kera hyvän teen. Säilytä peltirasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti