Tästä kakusta on tullut suuri suosikki suvun juhlissa. Anoppini kysyy aina juhlia järjestettäessä, että onko tarjolla tätä kakkua. Kevään -12 ravintolapäivän kakkukahvilani kakuista tämä loppui ensimmäisenä, vaikka olin tehnyt kolminkertaisen annoksen. Työkaverit pyytävät tätä kerta toisensa jälkeen. Anoppini kysyy aina juhlia järjestettäessä, että onko tarjolla tätä kakkua.
Koska olen reseptin joskus kauan sitten löytänyt jostain lehdestä, en ota kunniaa reseptistä itselleni. Olen kyllä muokannut sitä hieman. Tässä kakussa maistuu valitsemasi viski, joten valitse siihen laadukasta single malt -viskiä. Sitä suosikkiasi, josta nautit kaikkein eniten. Se ei mene hukkaan.
150 g Wilhelmiina-keksejä (tai
Muro-keksejä)
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl sulatettua voita
2 rkl sokeria
Päälle:
2 rasiaa (400g) maustamatonta tuorejuustoa, esim. Viola
2 rasiaa (400g) maustamatonta tuorejuustoa, esim. Viola
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
0,5 dl viskiä
2 dl kermaa
1 dl vahvaa kahvia, miel.
espressoa
5 liivatelehteä
2 valkuaista
0,5 dl sokeria
Murskaa keksit ja sekoita
joukkoon kaakao, voi ja sokeri. Painele seos 20 cm halk. irtoreunavuoan
pohjalle.
Sekoita keskenään juusto,
keltuaiset, sokerit, viski ja vatkattu kerma. Liota liivatelehtiä kylmässä
vedessä 10 minuuttia, purista vesi pois ja liuota kuumaan kahviin. Jäähdytä
hieman.
Lisää liivateliemi
juusto-kermaseokseen.
Vatkaa valkuaisia ja lisää
loppuvaiheessa sokeri. Nostele varovasti valkuaisvaahto täytteen sekaan.
Kaada pohjalle ja laita kylmään.
Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mieluummin yön yli.
Koriste haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti