perjantai 11. lokakuuta 2013

Maissimuffinit


Maku-lehden tuore numero saapui eilen. Se oli täynnä Amerikan herkkuja. Nyt ei tehnyt mitään makeaa mieli, mutta nämä muffinit menivät kokeiluun. Kaikkea tarvittavaa löytyi kotoa. Hieman muokkasin ohjetta, koska aurinkokuivatut tomaatit olivat öljyyn säilöttyjä.

3,5 dl maissijauhoja (ei maissitärkkelystä eli maizenaa tms.)
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria (laitoin 2 tl)
1 tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienittynä (käytin valutettuja öljyssä säilöttyjä)
3 valkosipulin kynttä murskattuna (käytin 2 jättikynttä)
1,5 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2 munaa
75 g voita (käytin 50 g, koska tomaatit olivat öljyssä)
1 prk kermaviiliä

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Valmistele muffinipelti: voitele kolot tai laita paperiset muffinssivuoat. 

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää hienonnetut tomaatit, valkosipulimurska, rosmariini, munat, voi ja kermaviili. Sekoita huolellisesti. Lusikoi koloihin tai vuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Minä otin pois 16 minuutin jälkeen, jolloin olivat mukavasti saaneet väriä, kuten näkyy. Anna hetki jäähtyä ja tarjoile. Olivatpa hyviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti