Kuva: Minna Salminen |
pohja:
300 g digestive-keksejä murskattuna
150 g voita sulatettuna
täyte:
1 l vispikermaa
2 pkt maustamatonta tuorejuustoa
3 dl sokeria
2 sitruunaa (kuoriraaste ja mehu)
1 l vadelmia
12 liivatelehteä
päälle:
reilu litra vadelmia
kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan
Sekoita sulatettu voi murskattuihin kekseihin ja painele tasaiseksi vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jäähtymään.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen notkistettu tuorejuusto huolellisesti sekoittaen. Lisää sokeri ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita. Purista liivatelehdet kuivaksi ja kuumenna osa sitruunamehusta kuumaksi. Liuota liivatelehdet siihen, sekoita huolellisesti ja lisää loput sitruunamehusta joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-tuorejuustovaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.
Ota vuoka jääkaapista ja lusikoi puolet täytteestä keksipohjan päälle. Asettele kerros vadelmia täytteen päälle niin, että niitä on tasainen kerros. Kaada loppu täyte vadelmien päälle. Peitä tuorekelmulla ja laita hyytymään jääkaappiin yön yli.
Ota juustokakku jääkaapista ja asettele päälle runsaasti vadelmia. Jos käytät pakastettuja vadelmia, kuten minä näin lokakuun lopulla, voit laittaa ne siihen jäisinä (kuten tuonne väliinkin). Tee annos kiillettä hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan ja sivele kiille vadelmien päälle. Laita jääkaappiin kunnes on aika nostaa tarjoiltavaksi.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan.
Kuva: Minna Salminen |
Näyttää taas niin herkulliselta.
VastaaPoista