lauantai 28. joulukuuta 2013

Koirankeksit


Tämä surkea harmaus nostaa taikinaterapian arvoonsa. Jotain täytyy tehdä, ettei jää peiton alle pimeyttä piiloon. Tällä kertaa päätin tehdä jotain meidän Leidille. Tosin ei näissä ole mitään, mitä ei ihmisetkin voisi syödä. Mutta koiralle on tämä annos varattu.

Löysin reseptin näihin kekseihin taas kerran River Cottage -sivustolta. Muuten tein ohjeen mukaan, mutta jätin kuminan taikinasta pois. Se kun kuuluu inhokkeihini, eikä sitä näin ollen löydy meidän talosta.

250 g hiivaleipäjauhoja
125 g kaurahiutaleita
125 g kaurajauhoja 
1,5 dl rypsiöljyä
2 kevyesti vatkattua munaa
200 g hienoksi raastettua porkkanaa (käytin lähes 250 g)
nippu persiljaa hienoksi silputtuna

Sekoita kuivat aineet. Kaurajauhot tein hiutaleista sauvasekoittimella hienontamalla. Kuori ja raasta porkkana. Vatkaa erillisessä astiassa pari munaa kevyesti ja lisää munat, öljy, porkkanaraaste ja persiljasilppu kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi joko käsin tai puukauhalla. 

Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla keksejä ja nosta uunipellille. Annoksesta tuli kaksi pellillistä. 

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Paista keksejä noin 50 minuuttia eli kunnes saavat väriä ja ovat rapeita. 

Tämä taikina oli helppo tehdä. Minulla ei ole kiertoilmauunia, mutta paistoin kaksi pellillistä yhtä aikaa vaihtaen niiden paikkaa puolessa välissä. Näitä teen varmasti uudelleen, koska näyttivät olevan Leidin herkkua.4 kommenttia: