keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Juustokakkubrowniet piparminttukermalla


Jälkiruuaksi herkkusuille leivoin Leipomaan -lehdestä 1/2014 löytämälläni reseptillä nämä makoisat juustokakkubrowniet. Tässä on yhdistetty brownie ja juustokakkutäyte. 

Jokunen viikko sitten kokeilin eräässä HS:n blogissa olleen reseptin mukaan browniemuunnelman Brookies. Se oli juuri niin puistattavan makeaa, kuin reseptiä lukiessani arvelinkin. 

Piparminttukermapursotuksesta huolimatta tämä ei ollut ollenkaan niin raskasta ja makeaa kuin tuo toinen kokeilu. 22 x 22 cm vuoan jaoin 16 palaan ja yhden palasen pystyi hyvin syömään teen kera. Jotkut pöydässä istuneista pystyivät jopa kahden palasen syöntiin.

Suklaataikina:
200 g voita
200 g tummaa suklaata
270 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
130 g vehnäjauhoja

Juustotaikina:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
60 g tomusokeria
1 muna

Piparminttukerma:
1 dl piparminttukeppejä murskattuna
3 dl kermaa

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Paperoi neliskanttinen vuoka, minä käytin 22 x 22 cm kokoista.

Paloittele suklaa. Sulata voi kattilassa ja sulata suklaa joukkoon varovasti sekoittaen.
Vatkaa munat ja sokerit. Kaada suklaaseos vaahdon joukkoon sekoittaen. Siivilöi jauhot ja sekoita jauhot taikinaan varoen, mielellään isoa metallilusikkaa käyttäen. Kaada taikina uunivuokaan. 

Notkista tuorejuusto, lisää siihen muna ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi suklaataikinan päälle vuokaan. Sekoita lusikalla nostellen, että saat marmoroidun kakun. 

Paista 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ritilällä. Leikkaa 16 ruuduksi.

Murskaa piparminttukepit laittamalla ne muovipussiin ja käyttämällä esim. kaulinta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita suurin osa piparmintturakeista joukkoon. Pursota isolla tähtityllalla ruusuke jokaisen brownien päälle ja ripottele piparminttumurskaa koristeeksi juuri ennen tarjoilua. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti