lauantai 24. toukokuuta 2014

Raparperipiirakka


Nyt niitä taas saa! Raparperia siis. Tässä vaiheessa vuotta niistä ei ole saanut tarpeekseen. Koska ravintolapäivän Kahvila ROK sai ensimmäiset raparperimme ja nyt lisää oli noussut, oli aika tehdä omaan pöytään piirakka. Tämä on pikainen resepti. Tein sen kantikkaaseen,11 x 35 cm piirasvuokaan. Taikina oli tuohon vuokaan hieman liian suuri, joten se riittää hyvin 23 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

100 g voita
75 g sokeria
1 muna
175 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja vaahdota tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Painele voidellun ja pohjasta paperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Peitä leivinpaperilla ja piiraspainoilla (tai kuivilla herneillä/pavuilla). Paista 10 minuuttia. Poista leivinpaperi ja piiraspainot. 

raparperin varsia
½ dl raakaruokosokeria
½ dl hyytelösokeria
1 dl vettä

Piiraan paistuessa puhdista ja leikkaa raparperi noin 9 cm pätkiksi. Paksummat varret voit halkaista, jotta ne kypsyvät nopeammin. Asettele raparperit piirakalle ja ripottele päälle raakaruokosokeria. Paista piirakkaa noin 20 minuuttia. Peitä puolivälissä leivinpaperilla, jotteivät reunat pala. 

Nosta piirakka uunista ja anna jäähtyä. Kiehauta vesi ja lisää siihen hyytelösokeri. Toimi pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele hyytelö raparperien päälle. Anna jäähtyä kunnolla. Irrota vuoasta ja aseta tarjolle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti