maanantai 23. kesäkuuta 2014

Death by Chocolate eli syntisen suklainen kakku

Kuva: Johanna Kurkela
Tämä koleat kesäkelit ja juhannusvierailu suklaan ystävien luo sai minut kaivamaan erittäin suklaisen kakun reseptin esiin. En ole tätä tehnyt vähään aikaan, kuvakin on parin vuoden takaa kun nyt jäi kuvaamatta. 

Death by Chocolate -nimi on saanut alkunsa Amerikasta. Siellä on jo 1970-luvulla tarjoiltu erilaisia tummaa suklaata sisältäviä jälkiruokia, joita tuolla nimellä on kutsuttu. Sillä on tarkoitettu esimerkiksi suklaakakkua, jossa on ganache välissä ja päällä tai suklaatriflea, sulaa suklaata sisältävää kakkua tai sitten jauhotonta suklaakakkua. Käyttämäni resepti on lähes jauhoton kakku, olen löytänyt sen Hembakat -lehdestä 1/2011. Päällä on ganache.

150 g voita
200 g tummaa suklaata, 70 %
225 g sokeria
4 munaa
60 g jauhoja
1 tl ruokasoodaa
20 g kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g ranskankermaa

päälle:
100 tummaa suklaata, 70 %
1 dl kuohukermaa
strösseleitä, nonparelleja, pikku vaahtokarkkeja tms. koristeita

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja puuteroi se kaakaolla. 

Sulata voi, lisää suklaa pieninä paloina ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Nosta pois liedeltä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita suklaaseokseen. Vatkaa kevyesti. 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita lopuksi ranskankerma joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada vuokaan ja aseta vuoka uunin alaosaan paistumaan 40 minuutiksi. Kakun tulee jäädä mehukkaaksi, eikä se saa missään tapauksessa kuivua sisältä. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Kuumenna kuorrutuksen kerma kattilassa, lisää pieneksi pilkottu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla. 


4 kommenttia:

  1. Hei, tätä voisi tehdä viljattomana versiona korvaamalla vehnäjauhot mantelijauholla. Pysyisiköhän koossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Eihän tuo jauhojen määrä ole suuri. Ja jos ei pysy koossa, maku on kuitenkin hyvä. Vaikka sitten murustaa jäätelön päälle ;)

      Poista
  2. Äitille tehdään tästä ohjeesta tän synttärikakku Kolkankadulla, kiitos Ulla reseptistä :)

    VastaaPoista