lauantai 28. kesäkuuta 2014

Maksa-spelttikeksit


Tänään tuli tasan vuosi siitä, kun haimme pienen bouvierin pennun Helsinki-Vantaan lentoaseman rahtiterminaalista. Nyt kuusikiloinen pikkuinen on 30-kiloinen nuori neiti. Juhlan kunniaksi päätin tehdä herkkukeksejä Leidille. Niitä vietiin muutama kiitokseksi Rokille ja Lunalle, jotka ystävällisesti lainasivat kärryään kaikkine tarpeineen vetokokeiluun tänä merkkipäivänä. 

Ostin kaupasta paketin kotimaista naudan maksaa. Voi toki käyttää vaihtoehtoisesti broilerin tai possun maksaa. Perjantai-iltana ei ollut hyllyssä valinnanvaraa, joten nautaa se sitten oli. Pakastettua broilerin maksaan en hankkinut, että pääsin vielä illalla keksit paistamaan. 

350 g jauhettua maksaa
2 rkl öljyä
1,5 dl piimää
350 g täysjyväspelttijauhoja

Sekoita jauhettuun maksaan öljy ja piimä. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. 

Jauhota työpöytä kunnolla ja kumoa taikina pöydälle. Taputtele noin sentin paksuiseksi levyksi ja ota muotilla luunmuotoisella muotilla palat. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Nämä keksit eivät leviä, joten voit laittaa ne ihan vieri viereen. 

Paista 30 minuuttia ja katkaise uunista virta. Jätä kuivumaan jäähtyvään uuniin vielä tunniksi. Nosta uunista ja anna kuivua ritilällä. Tarjoile koiralle herkkupalana.

Säilytä paperipussissa. Säilyvyys noin 2 viikkoa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti