tiistai 8. heinäkuuta 2014

Mustikkatosca


Glorian ruoka & viini -lehden numerossa 5/2014 oli taas muutama houkutteleva resepti. Tätä mustikkatoscaa täytyi kokeilla, vaikkakin vielä viime vuoden mustikoista, joita oli vielä pakastimessa. Toscakakku on heikkouteni, teen sitä todella harvoin. Siis sen takia, että sitä tulee sitten syötyä. En ole yhtään toscakakkuohjetta löytänyt, jossa riittäisi yksinkertainen annos toscaa, joten päätin tehdä suosiolla tämänkin tuplakokoisena. Isoäiti teki aikoinaan toscakakun mantelilastujen sijasta pilkotuilla manteleilla. Näin täytettä tuli mukavan runsaasti. Vaihdoin saksanpähkinät pekaanipähkinöiksi, koska ne ovat vaan niin hyviä!

Ohjeessa oli 20x30 cm vuoka, josta sanottiin tulevan 20 palaa. Tein  kaksi kakkua 15x15 cm ja 20x20 cm vuokiin. Ainakin täytteen tuplaten siitä riitti hyvin molempiin. Eikä kakku jäänyt liian paksuksi. Muutin ohjeen desimitat grammoiksi.

175 g voita
125 g sokeria
2 munaa
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g kaurahiutaleita

täyte (siis tuplaten lehden ohjeeseen verrattuna):
350 g mustikoita
50 g voita
180 g muscovadosokeria
200 g pekaanipähkinöitä

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeria, lisää munat yksitellen välillä vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja tämä seos kaurahiutaleisiin. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä paperoidun vuoan (vuokien) pohjalle ja esipaista pohjaa noin 15 minuuttia. 

Sulata voi ja lisää siihen muscovadosokeri ja rouhitut pähkinät. Anna hautua 3-4 minuuttia. 

Lisää mustikat ja tosca esipaistetun pohjan päälle. Paista vielä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. 

Taivaallisen hyvää! Jopa vielä parempaa kuin suuni reseptiä lukiessani maistoi. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti