Karhuvatuille täytyy keksiä jatkuvasti jotain käyttöä. Tänään syksyisen aterian jälkiruuaksi tein karhunvattu-omenamurupaistoksen. Käytin 30 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa.
50 g voita
4-5 omenaa
noin 250 g karhunvattuja
vajaa desi ruokosokeria
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka, kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Lisää omenapalat ja karhunvatut vuokaan, ripottele reilu puoli desiä ruokosokeria päälle. Laita uuniin siksi aikaa kun teet muruseoksen.
3 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl kaura-ruishiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokosokeria
1 tl kanelia
100 g voita
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi joukkoon. Ota vuoka uunista, ripottele muruseos päälle. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile vaikka jäätelön kanssa.
Helppo, nopea ja herkullinen jälkiruoka :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti