Ullan leipomuksia ja kakun koristelua. Harrastustoimintaa terapeuttisessa mielessä. Taikinaterapiassa on voimaa!
lauantai 27. syyskuuta 2014
Omena-pekaanipähkinämuffinssit
Sain Irmalta nipun menneiden vuosien Country Living -lehtiä ja koska naapurin Ville oli antanut meille Antonovka-omenoita, täytyi kokeilla tätä CL lehdestä löytynyttä reseptiä. Lehdessä siihen suositeltiin käyttämään Bramley-lajiketta, mutta sitä ei meillä ole saatavissa. Samoin kuin Bramley, Antonovka hajoaa keitettäessä nopeasti, joten se on sopivaa käytettäväksi leivonnassa. Reseptissä sanottiin, että annoksesta tulee 12 muffinia, mutta minä sain 16. Kuvassa ne ensimmäiset 12, loput olivat vielä kuvaushetkellä uunissa.
350 g talviomenaa, esim. Antonovka
200 g vehnäjauhoja
110 g ruokosokeria
110 g taloussokeria
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1,5 tl jauhettua inkivääriä
100 g pekaanipähkinöitä
2,25 dl rypsiöljyä
3 munaa
Kuori ja paloittele omenat kattilaan. Lisää tilkka vettä ja kuumenna. Keitä hiljalleen 5 min. Nosta sivuun jäähtymään.
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Laita paperivuoat muffinssivuokaan.
Sekoita jauhot, sokerit, leivinjauhe, mausteet ja rouhittut pähkinät isossa kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon öljy, lisää munat ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi. Lisää muna-öljyvaahto ja jäähtynyt omenasose kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina nopeasti. Jaa vuokiin.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes muffinssit ovat nousseet ja kauniin värisiä. Anna jäähtyä ritilällä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Country Living on loistava lehti. Ostan sen välillä ihan vain piristääkseni mieltäni. Noita muffineita täytyykin kokeilla. Inkivääri on aina hyvää.
VastaaPoista