sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Banaanikeikaus


Uusi virstanpylväs blogissa ylitetty alkuviikosta. Viikolla tuli  Maku-lehti ja sieltä löysin kakkureseptin. Banaaneja löytyi kotoa yli tarpeen, joten tätä siis kokeilemaan. Pistaasipähkinät korvasin pekaanipähkinöillä, niitäkin kun löytyi. Tein kakun 22 x 22 sentin vuokaan. 

200 g voita
180 g sokeria
2 munaa
120 g vehnäjauhoja
20 g kaakaojauhetta
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3-4 banaania
kourallinen pekaanipähkinöitä
50 g voita
½ - 1 dl vaaleaa siirappia

Esilämmitä uuni 175 asteeseen.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, välillä vatkaten. Mittaa kuivat aineet ja sekoita keskenään. Lisää vaahdon joukkoon, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. 

Leikkaa voi ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Valuta siirappi vuokaan. Asettele banaanit leikkuupinta alaspäin vuoan pohjalle ja ripottele päälle puolet rouhituista pähkinöistä päälle. Levitä taikina vuokaan. Paista noin 45 minuuttia. 

Anna jäähtyä 10-15 minuuttia vuoassa ja kumoa sitten kakku tarjoilualustalle. Ripottele päälle pähkinärouhe. Anna jäähtyä. Tarjoile.

Kakku oli tuhti. Minun makuuni hieman liian makea, vaikka laitoin siirappia vain ½ dl. 


1 kommentti:

  1. Banaanikakut ovat ihania. Matt Prestonkin teki sellaisen Australian Masterchefissa.

    VastaaPoista