keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Päärynä-pistaasi-suklaakakku


Sain talvella ystävältäni taas muutaman keittökirjan, yksi niistä oli Suklaa - 365 vastustamatonta makuelämystä. Tämä on ensimmäinen kirjan resepteistä, se osui silmääni heti ensimmäisellä selauksella. 

150 g voita
150 g sokeria
3 munaa
1 tl vaniljauutetta
150 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
200 g tummaa suklaata paloiteltuna
1 päärynä kuorittuna ja kuutioituna
60 g pistaasipähkinöitä rouhittuna

Voitele ja korppujauhota 1,5 litran leipävuoka. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Kuori ja rouhi pähkinät, paloittele suklaa ja kuutioi päärynä.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää munat yksitellen välillä vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita sitten päärynäkuutiot, suklaa- ja pähkinärouhe jauhoihin. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Tasoita pinta ja paista 50-60 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä. Kakku on kypsä, kun reunat ovat hieman irronneet ja tikku jää kuivaksi. Anna jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään. Ennen tarjolle asettamista puuteroi tomusokerilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti