sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Appelsiinijuustokakku


Rakastan sitruunaa, mutta täksi pääsiäiseksi päätin tehdä appelsiinijuustokakun. Appelsiini maistuu suklaan kera ja halusin tehdä tähän suklaisen pohjan. 

Pohja
100 g digestive-keksejä
15 g kaakaojauhetta
50 g voita

Hienonna keksit ja lisää kaakaojauhe joukkoon. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Painele 18-senttisen irtoreunavuoan pohjalle. 

Täyte
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 appelsiinin kuoriraaste
2 appelsiinin mehu
4 liivatelehteä 

Laita 4 liivatelehteä likoamaan. Vatkaa kerma ja sekoita siihen notkistettu tuorejuusto. Pese appelsiinit ja raasta kuoret juustoseokseen. Purista mehu ja kaada siitä lähes kaikki juuston joukkoon. Kuumenna noin ½ dl mehua ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Sekoita ohuena nauhana juustomassaan koko ajan sekoittaen. Kaada keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään, vähintään 4 tunniksi. 

Kiille
1,5 dl appelsiinimehua
1,5 liivatelehteä

Liota liivatelehdet ja kuumenna tilkka appelsiinimehua. Sulata puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun ja kaada loppu mehu joukkoon. Anna jäähtyä, kunnes on kutakuinkin kiisselin tapaista koostumukseltaan. Kaada hyytyneet täytteen päälle ja anna hyytyä.

Irrota kakku vuoasta myös kiilteen hyydyttyä, varaa tähän 1-2 tuntia. Koristele haluamallasi tavalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti