tiistai 1. tammikuuta 2013

Cake International 2012 Lontoossa, muistoja reissultaTästä matkasta on tuoreemmat muistot, koska sen tein huhtikuussa 2012. Yhdessä Mian kanssa messukeskuksessa, mutta puolisot mukana Lontoossa. Heillä oli yllättäen jotain muuta ohjelmaa ko. päivänä. 

Tällä kertaa ei siis matkustettu Lontoon ulkopuolelle, vaan ajeltiin DLR:lla (Dockland Light Railway) suoraan Excelin, ison messukeskuksen eteen.

Tämä tapahtuma oli laajuudeltaan huomattavasti suurempi kuin edellisenä keväänä Farnhamissa järjestetty. Tämä oli laatuaan ensimmäinen Lontoossa. Liput oli ostettu jo etukäteen, jotta varmasti päästään sisälle. Ja ylimääräistä onnea oli tämänkin tapahtuman ohessa. Olin osallistunut Facebookissa kilpailuun ja voitin Kenwoodin käsivatkaimen. Onhan sitten varalla, kun nykyinen irtisanoutuu palveluksesta.

Aloitimme menemällä järjestäjien toimistoon lunastamaan palkinnon. Sitten menin jututtamaan BBC:n Great British Bake Off -kakkoskauden voittajaa, Joanna Whatleyta. Hän signeerasi näyttelyluettelon siinä jutustelun ohessa. Hän hämmästeli sitä, että olimme tulleen Suomesta tähän näyttelyyn.


Vuonna 2012 Lontoossa oli paljon tapahtumia. Kuningatar Elisabeth II on ollut vallassa 60 vuotta ja Diamond Jubilee -tapahtumia oli luvassa pitkin kesää. Tämä näkyi myös kakkunäyttelyn töissä.

Esillä oli töitä, joista sai ideaa katujuhlien tarjoiluun. Eri näytteilleasettajat olivat tuottaneet runsaasti teemaan sopivaa välinettä. Union Jack eli Yhdistyneen kuningaskunnan lippu ja sen värit: sininen, punainen ja valkoinen olivat nähtävillä mihin päätään käänsi.
Kuppikakkuja oli esillä paljon. Tässä muutama kuva niistäkin. Tuossa ensimmäisessä myös tarjoiluvinkki.

Kuppikakut eivät ole minun suosikkejani. Niissä on huomattavan paljon enemmän töitä kuin kakussa. Lisäksi niissä on usein kuorrutetta tuplaten verrattuna siihen muffinssiin, joka on siellä alimmaisena. 

Kauniita ne toki ovat ja puolustavat paikkaansa erilaisissa tilaisuuksissa. Ne on esimerkiksi helppo pakata ja antaa lähtijäislahjana juhlassa mukana olleelle vieraalle. 

Minulla oli ihan ostoslista mukana, mutta impulssiostojakin tuli tehtyä. Kaikki ostokset ja voittovatkain mahtuivat kuitenkin marikassiin ja jaksoin kantaa ne takaisin majapaikkaa, vaikka Greenwichissä vielä alkuillasta kierreltiin, kun miehet siellä taas tavattiin.

Lopuksi vielä kuva näyttelyn parhaimmaksi valitusta työstä, se oli Liverpoolista kotoisin olevan sokeritaiteilijan Terry Tangin työtä. 

Kyseessä ei ole kakku, vaan sokerista tehty veistos. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti