lauantai 19. tammikuuta 2013

Seeprakakku


Ystäväni Vivi toi minulle taannoin kuvia, jotka hän oli löytänyt Pinterestistä (muistaakseni). Hän kysyi minulta kuinka tuollainen raidallinen kakku tehdään. No, asia on pyöri mielessäni muutaman viikon ja lopulta otin kakun työn alle. Parin kuvan perusteella päättelin, että täytyy laittaa vaaleaa ja suklaista taikinaa vuorotellen. 

Mietin, että minkä kakun ohje soveltuisi tähän. Ei sokerikakku, se on liian höttöistä. Ei usein käyttämäni Victoria Sponge -pohja, koska se olisi ehkä liian jämäkkää. Kakkutaikinaan täytyy tulla myös kermaa tai maitoa, jotta se on riittävän notkeaa kerroksittain levitettäväksi. 

Päädyin soveltamaan erästä kakkuohjetta ja kokeilemaan seuraavaa:

200 g voita
3,5 dl sokeria
3 munaa
5,5 dl vehnäjauhoja (3,25 + 2,25 dl)
1 tl leivinjauhetta (puoliksi)
2 dl kevytkermaa (puoliksi)
1 dl kaakaojauhetta 
2 tl vaniljasokeria

Voi ja sokeri vaahdotetaan ja munat lisätään yksitellen. Jaa seos kahteen kulhoon ja lisää toiseen 3,25 dl jauhoja ja vaniljasokeri. Toiseen puoleen 2,25 dl jauhoja ja 1 dl kaakaojauhetta. Sekoita molempiin taikinoihin lopuksi 1 dl kermaa. 

Voitele 22 sentin pyöreä kakkuvuoka ja aloita vaalealla taikinalla. Laita vuorotellen runsas lusikallinen taikinoita vuoan keskelle ja tarvitessa levitä samalla hiukan. Jatka kunnes taikinat ovat käytetty. Kuten kuvista huomaat, minulle tuli lopuksi turhan leveä raita vaaleaa taikinaa. Olisin voinut jakaa sen vielä kahtia ja laittaa väliin suklaisen taikinan. Ensi kerralla tiedän paremmin.

Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Anna kakun jäähtyä vuoassaan. 

Saatan joskus kokeilla tähänkin Victoria Sponge -reseptiä. Se kun on niin hyvää!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti