sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Raparperipaistos


Taas raparperia, tiedän. Nyt on sesonki ja olinpa ollut pari päivää leipomatta (kakkujen kasausta ei lasketa) ja teki mieli jotain hyvää. Tämä paistosresepti on ollut käytössä varmasti pian 30 vuotta, tämä on valmista lautaselle alle kolmessa vartissa!

3 paksua raparperin vartta tai useampi ohuempi
1 dl sokeria
taikina:
75 g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelirouhetta
2 tl vaniljasokeria

Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Puhdista ja pilko raparperin varret pieneksi ja laita piirasvuoan pohjalle. Ripottele sokeri päälle ja nosta uuniin. 

Tee taikina. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Taikina on murumaista. Nosta vuoka uunista ja ripottele taikina pehmenneiden raparpereiden päälle. Laita uuniin 20-25 minuutiksi. 


Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera. Hyvää!

1 kommentti:

  1. Ihanaa raparperia ja jotain tuollaista olin ajatellut tehdäkin. Nyt sain hyvän ohjeen. Eilen olin ystävän luona ja söimme jälkiruuaksi raparperi-marenkitorttua, jossa oli kaurasta tehty pohja. Nyt näytti Cookbooks Galoressakin olevan raparperi-marenkitortun ohje.
    Raparperihilloakin on pakko keittää pari purkillista.

    VastaaPoista