sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Mustikkajuustokakku


Tein ystäväni järjestämiin kesäjuhliin mustikkajuustokakun. Tällä kertaa ihan uunissa paistetun, resepti löytyi Leivotaan -lehdestä 4/2014. Tein lehdessä ollutta ohjetta isomman kakun juhliin, joten paistoaika piteni. Tähän laitan lehden ohjeen, joka on 23 cm irtoreunavuokaan.

pohja:
250 g kokojyväkeksejä
100 g voita

täyte 1:
450 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mustikoita
3 munaa
1 1/4 dl sokeria

täyte 2:
4 dl ranskankermaa
4 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi ja sulata voi. Sekoita. Paperoi irtopohjavuoan pohja ja reunat. Painele keksimurska vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 10 minuuttia. Ota uunista ja anna hetki jäähtyä.

Sekoita keskenään tuorejuusto, mustikat, munat ja sokeri. Kaada keksipohjan päälle ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Sekoita ranskankerma ja sokerit. Levitä tasaisesti kakun päälle ja paista vielä noin 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä yön yli.

Koristele ennen tarjoilua mustikoilla (ja vadelmilla). Koristeeksi laitoin pensasmustikoita, jotteivät niin pahasti sotke. Olipa hyvää! Tätä täytyy tehdä kotiinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti