torstai 31. heinäkuuta 2014

Vadelmajuustokakku


Olimme menossa ystävien luo mökille illaksi. Tein jälkiruoaksi vadelmajuustokakun, koska vatut kotipihassa alkavat kypsyä. Kakku on tehty 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjapohjavuokaan. Näillä helteillä ei tullut mieleenkään tehdä mitään uunissa paistettavaa.

pohja:
140 g digestivekeksejä
70 g voita

täyte:
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
300 g vadelmia
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 rkl kinuskikastiketta
4 liivatelehteä

päälle: 
vadelmia
2 rkl kinuskikastiketta

Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele paperoidun vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista hieman tuorejuustoa ja sekoita kerman joukkoon. Survo vadelmat ja sekoita ne massaan sokerin, vaniljasokerin ja kinuskikastikkeen kera. Purista liivatteista vesi pois ja kaada päälle 2-3 rkl kiehuvaa vettä, jotta liivate liukenee. Valuta täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Peitä ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Ennen tarjolle panoa koristele kakku vadelmilla ja kinuskikastikkeella. Meillä pihassa kasvaa sekä punaisia että keltaisia vadelmia, laitoin kakkuun molempia. Keltaisia vadelmia oli myös täytteessä, mutta punainen väri voittaa ja kakusta tulee vaaleanpunainen. Nautitaan teen, kahvin tai kuohuviinin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti