sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Omenainen kahvikakku


Tämä kakku löytyy reseptikansiosta nimellä Tean kakku, koska olen reseptin joskus hyvin hyvin kauan sitten saanut Tealta. Tapani mukaan muutin tilavuusmitat painoiksi. En ollut sitä vuosiin tehnyt, mutta nyt täytyi leipoa viemisiksi jotain omenaista, koska menimme käymään Omppu Tontun Luomutilalla. Tarkoitus oli käydä rapsuttamassa meille pääsiäisenä lihoina tulevaa pässiä ja ihastelemassa myös vuoden ensimmäisiä pikkuisia karitsoja. Ja tietenkin jutustelemassa isäntäväen kanssa.

150 g voita
150 g sokeria
2 munaa
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 dl omenasosetta

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 23 cm pyöreä kakkuvuoka. 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja välillä vaahdottaen. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja siivilöi vaahtoon. Sekoita lopuksi omenasose taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Testaa tikulla kakun kypsyys. Kakku irtoaa vuoan reunoista, kun se on kypsä.

Tämän kakun koristeeksi laitoin omenan muotoisen pikkuleivän, koska samana päivänä paistoin pikkuleipiä muuhun tarkoitukseen. Sivelin hieman omenasosetta pikkuleivän pohjaan ja painoin kakun päälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti