torstai 5. helmikuuta 2015

Suklaatäytteiset pikkuleivät


Nämä pikkuleivät olivat yksi kummitytön kanssa leivotuista. Halusinopastaa tytön pursotettaviin pikkuleipiin, koska hän ei ollut niitä aiemmin tehnyt.  Resepti on Leivotaan -lehden numerosta 1/2015. Muokkasin sitä hieman, jätin suolan pois, koska sitä on voissa ja käytin suklaatäytteeseen vain suklaata ja kermaa.

250 g voita
1 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
150 g perunajauhoja
120 g vehnäjauhoja

täyte:
150 g tummaa suklaata
1,5 dl kuohukermaa

Tee ensin täyte: Rouhi suklaa karkeasti. Kuumenna kerma kattilassa, nosta se pois levyltä ja lisää suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Laita täyte jääkaappiin noin tunniksi.

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Paperoi pari uunipeltiä.

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää peruna- ja vehnäjauhot joukkoon siivilöiden. Sekoita tasaiseksi. 

Laita iso tähtitylla pursotinpussiin. Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota ruusukkeet leivinpaperille. Jätä hieman väliä.

Paista 10-12 minuuttia, nosta uunista ja anna jäähtyä.

Siirrä hieman jähmettynyt suklaatäyte pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla. Käännä puolet pikkuleivistä ylösalaisin ja pursota suklaatäytettä niille. Paina varovasti päälle toiset puoliskot. Pikkuleivät ovat hyvin mureita, joten käsittele niitä varovasti.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti