sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Tuplasuklaapikkuleivät


Kummitytön kanssa yleensä leivomme yhdessä ennen joulua. Tämä jäi joulujuhlien vuoksi tekemättä, joten päätimme leipoa tytön 12-vuotissyntymäpäiville pikkuleipiä. Tässä niistä ensimmäiset. Ohjeessa oli kolmen suklaan pikkuleiville, maitosuklaata ei ollut talossa, joten näistä tuli kahden suklaan pikkuleipiä. Kaakaota ei taikinassa ole, tumma väri tulee tummasta muscovadosokerista, jota käytin ohjeessa mainitun vaalean muscovadosokerin sijaan. 

200 g voita
160 g tummaa muscovadosokeria
160 g fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 muna
325 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna
100 g valkosuklaata rouhittuna

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna ja vatkaa huolellisesti. Sekoita kuivat aineet, myös suklaarouheet, toisessa kulhossa lisää vaahtoon. Sekoita nuolijalla ja viimeistele käsin. Muotoile taikinasta tanko, kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin 2-3 tunniksi. 

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Paperoi 3-4 uunipeltiä. Leikkaa taikinatanko noin 40 palaksi. Muotoile käsin palloiksi ja paina leivinpaperin päälle. Jätä reilusti tilaa pikkuleipien väliin, ne leviävät.

Paista noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti