maanantai 18. toukokuuta 2015

Porkkanakakku


Olen saanut tämän kakun ohjeen serkultani Päiviltä ja hän on saanut sen anopiltaan. Tätä voisi siis nimittää rouva Selandin porkkanakakuksi. Ihmeekseni totesin, etten ole tätä erinomaista reseptiä tänne vielä kirjoittanut. Nyt se virhe korjataan. Tein kuvassa olevan porkkanakakun silikoniseen auringonkukkavuokaan. Tämä kakku tarjoiltiin ravintolapäivänä Lahden Ruokaosuuskunnan Café ROKissa. 

4 munaa
4 dl sokeria
1,5 dl rypsiöljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
4 tl kanelia
6 dl hienoksi raastettua porkkanaa

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Öljyä, paperoi tai korppujauhota käyttämäsi vuoka. Tarve riippuu siitä, minkälaista vuokaa käytät.

Vaahdota munat ja sokeri, lisää rypsiöljy ja vaahdota tasaiseksi. Sekoita sooda ja kaneli vehnäjauhoihin ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita lopuksi porkkanaraaste joukkoon ja kaada taikina käyttämääsi kakkuvuokaan.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Kakku on kypsä, kun se on hieman irronnut reunoista ja tikku tulee puhtaana kakusta. 

Ota kakkuvuoka uunista, anna jäähtyä 5-10 minuuttia vuoassa ja kumoa ritilälle jäähtymään. Anna jäähtyä kunnolla. Tämä kakku kannattaa tehdä päivä ennen kuorruttamista. Näin varmistat sen, että se taatusti jäähtynyt ja maku sen kuin paranee. 

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
muutama tippa appelsiini- tai sitruunaöljyä
elintarvikeväriä (niin halutessasi)

Vaahdota tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää sitrusöljy. Koristele haluamallasi tavalla. Koska tein kakun auringonkukkavuokaan, koristelin sen auringonkukaksi. Värjäsin tuorejuustomassan ensin keltaiseksi ja pursotin lehtityllalla auringonkukan terälehdet. Sitten lisäsin ruskeaa pastaväriä ja pursotin keskelle pyöreällä 10 mm tyllalla pallukat. 

Jos teet kakun tasapohjaisessa vuoassa, riittää kun levität tuorejuustokuorrutteen veitsellä kakun päälle.

Yksi tapa koristella porkkanakakku on tehdä porkkanasta siihen ruusuja isolla "porkkanateroittimella", kuten näissä kuvissa näkyy. 

Kiitos molemmille rouva Selandeille tästä reseptistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti