sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Aprikoosipikkuleivät


Sateinen päivä houkutti leipomaan pikaisesti jotain. Toki asiaan vaikuttaa lähestyvä nimipäiväkin.

Tilasin huhtikuussa Cake International -reissullani vuodeksi lehdet. Vuosikertaa sisältää neljä numeroa seuraavia lehtiä: Baking Heaven, Cake Decoration Heaven ja Cupcake Heaven. Tämä aprikoosipikkuleipien ohje löytyi viimeisimmästä eli Baking Heaven -kesänumerosta. Lehti ilmoittaa lähteekseen Dairy Diary -nettisivuston.

Tämä resepti osui silmiini heti ensimmäisellä selauskerralla ja päätin nyt siis sen toteuttaa.
Reseptistä saat noin 36 pikkuleipää.

175 g voita
110 g taloussokeria
175 g tuorejuustoa
225 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 g mantelijauhetta
75 g pehmeitä, kivettömiä aprikooseja
75 g kermakaramelleja

Aloita pilkkomalla aprikoosit ja kermakaramellit pieniksi kuutioiksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Laita kulhoon huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto, sokeri, mantelijauhe ja vehnäjauhot kera leivinjauheen. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää loppuvaiheessa aprikoosit ja kermakaramellit.

Ota taikinasta nokareita uunipellille, jätä leviämisen varaa. Laitoin 12 nokaretta pellille ja tilaa oli silloin riittävästi. Paista kymmenen minuuttia. Jätä hetkeksi pellin päälle jäähtymään ja siirrä sitten ritilälle.

Näistä tuli mukavan mureita pikkuleipiä, joissa löytyi sekä aprikoosin että kermakaramellin maku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti